Het college van Burgemeester en wethouders heeft in Bankras-Kostverloren niet voldaan aan het besluit van de gemeenteraad over betaald parkeren met vergunningen. Dat zegt voorzitter ir. B.L. Jonker van het Wijkplatform, voormalig fractievoorzitter van het CDA, is de buurtkrant.

Her college beroept zich in communicatie naar wijkbewoners volgens hem ten onrechte op het raadsbesluit, waarin staat dat afstemming over de invoering van betaald parkeren met vergunningen zal plaatsvinden met het wijkplatform, bewonersverenigingen en de ondernemersvereniging. “De partijen hebben een adviserende rol”, staat erbij.

Geen afstemming

Volgens Jonker heeft evenwel geen enkele afstemming plaats gevonden. “Als voorzitter van het Wijkplatform is het mijn taak buurtbewoners hierover te informeren”, meldt hij in het blad. De vraag is naar zijn mening ook of er voor betaald parkeren in Kostverloren Noord-West en Bankras Zuid-West juridisch gezien geen sprake is van onrechtmatig handelen. “Het college is niet bevoegd om deze gebieden voor Parkeren met vergunningen aan te wijzen.”

Enquête

Het betreffende raadsbesluit wijst drie gebieden aan waar de parkeerdruk hoger is en 85% en een enquête onder bewoners plaatsvond (Elsrijk Zuid-West, Keizer Karelpark Oost en Uilenstede). Maar Elsrijk Noord-West, Bankrashof, Elsrijk Noord en Kostverlorenhof voldoen niet aan het vastgestelde beleid, zegt Jonker.

Consultatie

Er heeft volgens hem geen consultatie in Bankrashof en Kostverlorenhof plaats gevonden. Dat zou gezegd zijn bij afstemming met het Wijkplatform, dat nu een bezwaarschrift heeft ingediend. Er komt een hoorzitting, waarvan de datum nog niet vast staat.

“Als het college op deze manier omgaat met de uitvoering van een raadsbesluit en de gemeenteraad kijkt toe, maar doet verder niets, dan geeft de raad daarmee een slecht signaal af naar de burgers van Amstelveen”, schrijft Jonker.

1 REACTIE

  1. Het is goed dat Ben Jonker nu van bewonerskant naar het gemeentelijke bestuur en -beleid kijkt. Vanwege de heersende onderonserigheid zijn raadsleden en lokale media geneigd om b&w en ambtenaren te dekken. Het zijn de burgers zelf die voor dualisme en weerwerk moeten zorgen: checks & balances.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.