Van donderdag 5 maart af draait in Cinema Amstelveen de film ‘Mrs Lowry and Son’. Hoewel wijken kunstschilder L.S. Lowry nu als een van de gevierdste kunstenaars van Groot-Brittannië wordt gezien, ontraadde zijn aan het bed gekluisterde moeder hem altijd zijn passie voor schilderen te volgen.

Mrs Lowry and Son vertelt het verhaal van de inmiddels gevierde Britse kunstenaar L.S. Lowry en de getroebleerde relatie met zijn aan bed gekluisterde, dominante moeder. Werkend als huurincasseerder mengde Lowry zich overdag tussen de fabriekswerkers op de straten van Salford. Zijn vrije uren besteedde hij aan het maken van zijn schilderijen en de zorg voor zijn moeder, die zijn artistieke ambities bekritiseerde.

Lowry maakte in zijn leven zo’n 1000 schilderijen en 800 tekeningen, waarvan een grote collectie te zien is in het Lowry Centre te Salford. Ook de Tate Gallery in Londen bezit 23 werken van zijn hand. L.S. Lowry werd vooral bekend door zijn modernistische weergaven van het industriële leven in Noord-Engeland.

De volgende titels draaien ook in Cinema Amstelveen: De Beentjes van Sint-Hildegard, Parasite, System Crasher, Jojo Rabbit, Les uns et les autres, Mijn Rembrandt en Judy.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.