Jazz-collectief New Cool Collective komt naar Poppodium P60 op vrijdag 19 april (21.00 uur), onder de hoede van saxofonist Benjamin Herman. De formatie is opgericht in 1993 heeft jazz naar een jonger en breder publiek gebracht. Uitstapjes naar pop, afrobeat of hiphop zijn verre van een probleem en laten eens te meer de veelzijdigheid van deze muzikanten zien.

Stond het vorige voorjaar nog in het teken van album ‘Electric Monkey Sessions 2’ – waarop de band een nog rauwere en meer analoge sound had dan ooit tevoren – in het najaar werd de focus verlegd naar het 25-jarig jubileum van de band. Naast tal van unieke activiteiten kwam de band met een speciale release: ‘XXV’. Het album vertegenwoordigt een lang niet volledige dwarsdoorsnede van wat NCC de afgelopen 25 jaar heeft uitgebracht. Het bevat tien feestelijke nummers, stuk voor stuk persoonlijk geselecteerd door de bandleden.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.