Ook door de hulp van geldschieter Marius Trouwen is het Cobra Museum niet uit de financiële problemen, waarschuwt cultuurwethouder Herbert Raat. Hij wil dat de extra raadsvergadering, waarin eigenlijk over het voortbestaan van het museum wordt beslist, woensdag gewoon doorgaat. Trouwen verstrekt de lening, die anders aan een reguliere bank werd gevraagd. Maar de bank vroeg een garantie van de gemeente (om terugbetaling te waarborgen) en B en W stelden de raad voor die niet te geven.

Door een extra lening van Touwen, die geen gift is, neemt de schuldenlast van het Cobra Museum alleen maar toe, meent de cultuurwethouder. De zakenman Touwen leent het museum 7 ton.

Subsidie

Maar het Cobra Museum vraagt, ondanks de aangekondigde lening, de gemeente kwijtschelding van alle bij haar openstaande vorderingen en wil zij het restant over het vierde kwartaal van de subsidie van in totaal € 1,2 miljoen incasseren. Verder wil het museum voor volgend jaar een betalingsregeling met de gemeente, die onder meer het pand aan het Cobra Museum verhuurt.

Details

Intussen heeft het Cobra Museum op twee jaar na altijd met verliezen gedraaid, schrijft Raat aan de gemeenteraad. “De lening betekent dat het Cobra Museum mogelijk tot het einde van dit jaar aan haar directe betalingsverplichtingen kan voldoen, waaronder het uitkeren van salarissen, vrijwilligersvergoedingen en overige verplichtingen”, meldt hij. “De acute liquiditeitsproblematiek is daarmee voorlopig van de baan. Op dit moment is het Cobra Museum bezig de details van de overeenkomst met de heer Touwen uit te werken.”

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.