De Christelijke Oratoriumvereniging Amstelveen (COV Amstelveen) houdt op te bestaan. Op vrijdag 17 april (20.00 uur) heeft zij haar laatste concert in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30A. Dan wordt de Messiah van G.F. Händel uitgevoerd, onder leiding van dirigent Corné Mooibroek. Oorzaak van de opheffing is dat er te weinig leden waren om door te gaan. De formatie heeft 57 jaar bestaan.

Aan het afscheidsconcert werken mee: Elma van den Dool-sopraan; Liesbeth van der Loop -alt; Matthew Smith -tenor; Palle Fuhr Jørgensen-bas; Susanna Veerman – orgel en het orkest Philharmonia Amsterdam. De toegangsprijs bedraagt € 20,00 (65+ €18), inclusief koffie of thee. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden, telefonisch: 020-6452705 & 020-6934516 en aan de zaal. www.covamstelveen.nl

Kerkkoor

COV Amstelveen bestaat onder die naam sinds 1984, maar begon als kerkkoor in 1963 in de toen pas gebouwde (en inmiddels al weer gesloopte) Adventkerk, waarbij zich het wijkgebouw Reveille bevond. Doel was in de erediensten in de Adventkerk psalmen, gezangen en andere geestelijke liederen te zingen.  Al kort daarna besloot het koor klassieke werken van grotere omvang in het repertoire op te nemen, wat tot een eerste concert in 1967 leidde. De Krönungsmesse van W.A. Mozart werd toen uitgevoerd. Twee jaar later durfde  het koor een avondvullend werk, het oratorium Judas Maccabeus van G.F. Handel, op het repertoire te zetten. In 1984 werd de naam van het koor dus gewijzigd in Christelijke Oratorium Vereniging Amstelveen.

Tot nu toe heeft het koor in de 57 jaar van het bestaan maar twee dirigenten gehad. Chris Gastel leidde het tot 1999. Na een interim-periode nam Corné Mooibroek op 1 april 2002 het dirigeerstokje ter hand. Door de jaren heen heeft het ledental rond de 70 personen geschommeld. Op dit moment telt het koor ongeveer 50 leden. Maar het verloop te groot om voort te bestaan, besloten de leden in overleg met het bestuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.