Om zich er zelf van de nijpende situatie op de hoogte te stellen, hield de VVD-fractie maandag haar vergadering bij basisschool De Cirkel en daarna in ontmoetingscentrum De Meent. De school stuurde brieven naar de gemeenteraad om daarin te klagen dat het zo – door onder meer lekkages en kou – echt niet meer gaat.

De schooldirecteuren Angelique Levy en Fred van Oijen lieten namens de Orion scholen de lekkages zien en vertelden dat het ‘s winters in het gebouw te koud is, wegens ramen met enkel glas en slechte isolatie van dak en muren. In de zomer is daardoor veel te warm binnen.

Leerlingental

Bij de (ver)bouwplannen van de gemeente moet ook met de verwachte groei van het aantal inwoners in Middenhoven rekening worden gehouden, terwijl de scholen nu al aan hun maximum zitten qua aantal leerlingen, betoogden de directeuren.

In de afgelopen jaren zijn veel verouderde schoolgebouwen opgeknapt. Waar Amstelveen ooit achterliep behoren daar e schoolgebouwen nu tot de beste in de regio, constateert de VVD. Maar kennelijk oren daar de basisscholen aan Orion  jet bij. De gebouwen zijn neergezet in 1980 en verkeren nu in slechte staat.  De medezeggenschapsraden van de scholen stuurden daarover brandbrieven naar de gemeenteraad.

Verkeer

De toekomstige groei van het leerlingental is een probleem, geeft de VVD toe. De coalitiepartij zegt te willen dat kinderen in hun eigen wijk naar school kunnen. “Maar nu al is er een flinke verkeersdruk rond De Meent”, zegt raadslid en onderwijswoordvoerder van de fractie Bas Zwart. “Nog meer leerlingen op deze locatie kan niet. Er moet een oplossing komen zowel voor de korte als de lange termijn.”

Overigens maakte de gemeenteraad in februari budget vrij om te laten onderzoeken of er nieuwbouw dan wel een grondige verbouwing moet komen. En ook of verplaatsing van scholen naar een andere locatie in de wijk is aan te raden.

Foto boven vlnr: VVD-fractie en wethouder met links en rechts respectievelijk directeuren Angelique Levy  van Willem-Alexander school en Fred van Oijen van De Cirkel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.