RTVA organiseert samen met de Amstelveense Horeca tijdens Koningsnacht het zes uur durende live televisieprogramma ‘Steun je Stamkroeg’ op maandag 26 april (20:00 tot 02:00 uur).

De uitzending (Ziggo kanaal 42 en KPN kanaal 1380),  ook te zien op de website rtva.nl, bestaat een entertainment, waar de inwoners van Amstelveen actief aan deel kunnen nemen.

Oranje pakket

Deze avond is bedoeld om toch nog een leuke Koningsnacht te hebben met herkenbare onderdelen voor de Amstelveners, zegt de lokale omroep. Doordat inwoners het zogenaamde Oranje Pakket (€ 25 per persoon) kunnen aanschaffen, wordt (een deel van) de lokale horeca gesteund en kunnen bedrijven daarin zich optimaal voorbereiden op de heropening van de terrassen op woensdag 28 april. Het oranje pakket is nog te bestellen tot zondag 18:00 uur via tinyurl.com/koningsdagpakket

Burgemeester

Het pakket bestaat onder andere uit bier van de Naeckte brouwers, wijn van de Wijnschuur, diverse kaas en worst soorten, snacks, een shooter, bingo kaarten, oranje gadgets en natuurlijk de onvermijdelijke Oranje Bitter.

Veel lokale ondernemers steunen de horeca en stelden prijzen beschikbaar voor de diverse activiteiten die in het programma langs komen, zoals muziek bingo, quiz, karaoke en de tombola. Daarmee maakt men kans op onder andere een overnachting in Station Amstelveen, een exclusieve golfcliniq of dinerbonnen bij de lokale restaurants.

De avond start om 20:00 uur met een uur lang Nederlandstalige muziek. Ook DJ Jordy en zanger Edo Barends zijn van de partij. Om 21:00 uur verricht burgemeester Tjapko Poppens de officiële aftrap en spreekt de inwoners toe.

Stamkroeg

Vanuit een geheel oranje gekleurde studio treden diverse artiesten die jaarlijks op Koningsdag in Amstelveen te vinden zijn belangeloos op namens hun stamkroeg. Zo ziet men onder andere Danny NIcolay (Abina), Ruben Thurnim (De Manen), Han Holland (De Monde) voorbijkomen. De avond (nacht) wordt tussen twaalf en twee afgesloten door DJ Daniel Argoud (BLVD).

De organiserende horeca in samenwerking met RVTA zijn: Abina, ANNA, BLVD, Cafe De Manen, Cafe The Pub, Cafe Thijs, Cafe De Vijfer, Cafe Het Wapen en Du Monde.

3 REACTIES

  1. Al die aandacht voor de horeca vind ik overdreven. Van jongens , wat zijn we toch zielig, maar diezelfde horecalui vergeten even hoeveel jaar klanten voor hun levensonderhoud hebben gezorgd. Natuurlijk is het lullig voor ze, maar de horeca zal heus wel weer terug komen.

  2. Je hebt makkelijk praten, Frank. Bovendien vergeet je de talloze personeelsleden die al tijd hun (bij)baan kwijt waren zonder dat dat echt nodig was.

    De neoliberale regering heeft een botte bijl gehanteerd. De meeste horecagelegenheden hadden zich aan de regels gehouden. Zij handhaafden die bovendien zó strikt dat je daar onmogelijk besmet kon raken.

    • De horeca heeft zijn best gedaan qua die regels, maar de klanten…………? Dat varieerde nog wel sterk. En er zijn nog een heleboel andere sectoren die ook keihard zijn geraakt, maar daar hoor je veel minder over in de pers. Dat was enkel het punt wat ik even wilde maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.