In het kader van 4 en 5 mei organiseert de Bibliotheek Amstelland op 6 en 20 mei (19.30 tot 20.30 uur) twee online boeklezingen over het oorlogsverleden. Sytze van er Zee vertelt de eerste keer over zijn boek ‘Wij overleefden’ en op 20 mei neemt Margalith Kleijwegt haar publiek mee in een intiem familieverhaal over hoe elke generatie anders met de oorlogsgeschiedenis omgaat.

Voor zijn boek ‘Wij overleefden’ interviewde Sytze van der Zee overlevenden van de oorlog, mensen die de verschrikkingen van de naziterreur aan den lijve hebben ondervonden. Tijdens de lezing vertelt hij over zijn boek en spreekt hij met Myriam Mater, die hij voor zijn boek heeft geïnterviewd.

Boterkoek

In de lezing van Margalith Kleijwegt over haar nieuwste boek ‘Verdriet en boterkoek’ wordt men meegenomen in haar eigen familieverhaal over het Joods zijn. Haar moeder, documentairemaakster Netty Rosenfeld, had onderdoken gezeten en beschouwde het Joods zijn vooral als een last. Voor Margalith zelf was die gespleten houding ingewikkeld, maar de jongste generatie van haar familie is juist trots op het joods zijn.

Beide lezingen worden georganiseerd in samenwerking met boekhandel Libris Venstra. Kijk voor meer informatie over de lezingen en de kaartverkoop op: www.debibliotheekamstelland.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.