Omdat inwoners ontevreden waren over het opnieuw aanmelden na vier uur van hun bezoekers, als die geparkeerd hadden met een bezoekerspas, wordt die termijn in gebieden waar betaald parkeren geldt, nu verlengd tot twaalf uur. Dat is overigens niet het geval in het gebied 1-Oost, meldt de gemeente (waar dat ook moge zijn). Daar blijft alles bij het bij het oude.

Dat wil zeggen dat het voor vier uur een euro kost. De rest van de gebieden moet voor het bezoek, als dat parkeert, € 0,25 per uur worden betaald. Als een bewoner een bezoekerspas heeft, kan het bezoek tegen een lager tarief dan iemand anders parkeren.

Patiënten-vergunningen

Eerder kon bezoek, ondanks een pas, niet worden aangemeld voor bijvoorbeeld een gehele dag. Dat is nu dus veranderd. Ook wethouder Floor Gordon heeft gemerkt dat bewoners het vervelend vonden als zij elke vier uur opnieuw hun bezoek moesten aanmelden.

Voor patiënten-vergunningen blijft de maximale parkeerduur 2 uur. Hulpverleners kunnen gedurende die tijd bij patiënten voor de deur parkeren.

Het aanmelden via website / applicatie, parkeerautomaat of telefoon blijft onveranderd.

Op www.amstelveen/parkeren staat een instructievideo. Bewoners zijn per brief geïnformeerd over de aanpassingen. FOTO: Gemeente

1 REACTIE

  1. 1. Is hiervoor voldoende parkeerruimte?
    2. Als er geen maximum wordt gesteld, wordt deze regeling misschien aantrekkelijk voor mensen die dagelijks in het Stadshart werken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.