Zaterdag 23 en zondag 24 februari, alsmede zaterdag 2 en zondag 3 maart (beide weekends 13.00 tot 17.00 uur) exposeert de groep cursisten van Judith van Nus in Ateliers 2005 aan de Van Weerden Poelmanlaan 4 in Amstelveen. Judith is een van de meest ervaren docenten van SAKB Ateliers. De expositie wordt geopend door Matthijs den Hollander, die zich van Stadsdichter tot onvermijdelijke Stadsentertainer en lokale presentator heeft ontwikkeld.

In de hal van Ateliers 2005 zal werk tentoongesteld worden van de cursisten die door Judith op de dinsdagmiddag begeleid worden in hun schilderzoektocht. Judith speelt in deze cursus alleen de rol van coach, niet die van docente. Ze noemt haar cursus: ‘Durven experimenteren’ en laat haar cursisten in dit proces hun eigen weg volgen. Ze geeft adviezen en soms een opdracht voor wie wil, maar de opdracht is altijd vrijblijvend. ‘Het meeste leren we van elkaar’, zegt een van de cursisten. ‘We kijken naar elkaars werk en geven feedback’.

Kritisch

Een andere cursist: ‘We zijn wel kritisch ten opzichte van elkaar, maar de kritiek is altijd opbouwend en er vloeien geen tranen.’

Ze lijken het er allemaal over eens dat het heel inspirerend is in zo’n hechte groep onderzoekend creatief bezig te zijn en zeggen nieuwe cursisten graag te verwelkomen.

Abstract

De tentoongestelde werken zijn stuk voor stuk heel persoonlijk en variëren dus onderling sterk. Sommige cursisten werken volledig abstract, anderen figuratief. Er hangt bijvoorbeeld een uitvergroot scharnier in gedempte tinten. Er zijn er ook die glijden tussen figuratief en abstract door, zoals jet schilderij dat doet denken aan een danspaar.

De tentoonstelling is op vier middagen, van 13.00 uur tot 17.00 uur te bewonderen: op 23 en 24 februari en op 2 en 3 maart.

Voor info over deze en andere cursussen, zie www.sakb.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.