In het kader van de door stichting Tpodium georganiseerde serie Jazz in de Buurt treedt vrijdag 15 februari  (20.00 uur) het Olaf Zwetsloot Kwartet op in Café Elsrijk (bij Nieuw Vredeveld) aan de Rembrandtweg 428. De vier muzikanten brengen een ‘tribute to Paul Desmond’.

Altsaxofonist Olaf Zwetsloot is overigens niet echt een fan van Dave Brubeck, maar misschien juist daarom. Paul Desmond’s smaakvolle elegantie is reden om een aantal stukken te spelen die de meester tijdens zijn 52-jarige leven heeft vertolkt.

Take Five

Samen met Joost Kesselaar (drums), Sven Schuster (contrabas) en Sanna van Vliet (piano) brengt Zwetsloot een ode aan de legendarische West-Coast altist, die wereldberoemd werd met de zwoele vijfkwarts ‘Take Five’. Desmond probeerde naar eigen zeggen te klinken als een Dry Martini, wat hem waarschijnlijk ook gelukt is.

Niet toevallig is Martini Dry ook de lievelingsdrank van Zwetsloot, maar dan graag met een olijf erbij. Er zijn nog meer parallellen: Zwetsloot speelt ook op Rico 3 1/2 rieten, ook zijn vader werd geboren in Oostenrijk en hij heeft ook een zwoele, lyrische toon, die doet denken aan zonniger oorden. De avond is gericht op ‘the Spirit of Paul Desmond’, wat wellicht de roes van Dry Marini overstijgt.

 

https://www.bing.com/videos/search?q=paul+desmond&&view=detail&mid=DC8F7E5B2F929C611878DC8F7E5B2F929C611878&rvsmid=3387F91C4AD5D6595AF73387F91C4AD5D6595AF7&FORM=VDMCNR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.