Er wordt dus een Medisch Centrum gebouwd aan Zonnestein. Veel toekomstige gebruikers van het gebouw waren donderdag bij de startbijeenkomst, waar de wethouders Floor Gordon en Herbert Raat waren namens B en W het bouwbord onthulden. Het pand is naar verwachting in december klaar.

“Het nieuwe Medisch Centrum Zonnestein wordt een belangrijke maatschappelijke voorziening voor de wijk”, zei Gordon. Balans voor de stad betekent volgens haar ook dat er ook voldoende maatschappelijke voorzieningen zijn.  In het nieuwe medisch centrum komen huisartsen, fysiotherapie, apotheek, thuiszorg, diagnostiek, logopedie, diëtiek, psychologie, verloskunde, maatschappelijk werk en een consultatiebureau.

Vroeg signaleren

Medische centra spelen volgens Gordon een belangrijke rol bij vroeg signaleren, preventie en een beter bereik van inwoners die hulp en ondersteuning nodig hebben. Bij multiproblematiek wordt gezocht naar integrale oplossingen, zegt ze. “Doordat de zorgaanbieders nu allemaal samen werken onder één dak ontstaat synergie. Deze functies zijn nu nog verspreid over de wijk, maar de aanbieders kunnen straks de onderlinge samenwerking verder uitbouwen en de wijkbewoners beter bedienen”, zei Gordon.

Duurzaam

En zij is natuurlijk tevreden dat het een duurzaam gebouw wordt. “Naast het groene sedemdak krijg het 92 zonnepanelen, wordt het verwarmd met een warmtepomp en is overal LED-verlichting. Het gebouw is ook nog eens circulair gebouwd. De staalconstructie wordt zo gebouwd dat deze bij sloop weer geheel is her te gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.