Als plaatsvervangende voorzitter heeft de Amstelveense burgemeester Tjapko Poppens de aangepaste noodverordening van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland ondertekend. Er zijn in overeenstemming met het landelijke en door premier Mark Rutte aangekondigde beleid enkele verscherpende maatregelen in opgenomen.

Burgemeester Tjapko Poppens

De noodverordening behelst voornamelijk op drie punten een aanpassing, schrijft Poppens in een brief aan de gemeenteraad. De komen neer op een verbod op introductieweken voor studenten, zegt maar de ontgroening (de regio kan alleen een ontheffing verlenen voor op onderwijs of sport gerichte activiteiten, zonder alcohol), de horecabedrijven moeten gegevens aan cliënten vragen voor bron- en contactonderzoek van de GGD (waartoe men klanten overigens niet kan dwingen) en gebouwen (geen woningen) kunnen veertien dagen worden gesloten als er sprake is van een besmettingshaard.

Uilenstede

Via de ‘bestaande kanalen’ is de gemeente van plan de inwoners over de verandering te informeren, meldt Poppens aan de raad. “Daarnaast staan we in contact met de betrokken doelgroepen, zoals ondernemers en contactpersonen op Uilenstede.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.