Drie kandidaten hebben nu een baan gevonden na de banenmarkt ‘Werken en Leren’ op het Werkplein in et raadhuis,  waar – zoals eerder gemeld – ruim 100 werkzoekenden en 25 werkgevers aanwezig waren. De drie kregen werk bij Kindrerrijk en wethouder Marijn van Ballegooijen van Werk en Inkomen was aanwezig bij de feestelijke ondertekening van het arbeidscontract met de werkgever.

Het doel van de markt was destijds mensen door verkorte, arbeidsmarktgerichte (leer-werk) trajecten te laten werken. Werknemers matchen met werkgevers. De gemeen te is van plan meer van dergelijke bijeenkomsten te organiseren om werkzoekende inwoners in contact te brengen met werkgevers in zogenoemde ‘krapteberoepen’, waar veel openstaande vacatures zijn. Het doel is meer inwoners aan het werk te helpen en de problemen door krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken, zegt de gemeente.

Campagne

Volgens Van Ballegooijen zijn er volop kansen in ICT en onderwijs, ook voor mensen die er een tijd uit zijn geweest. “Dit jaar start het Werkplein een bredere campagne om meer inwoners naar werk te begeleiden”, zegt hij. Dat nu drie kandidaten via de banenmarkt aan de slag kunnen bij Kinderrijk, vindt hij naar zijn zeggen ‘heel mooi’.

Kinderrijk

Kinderrijk werkt samen met het ROC Amstelland voor Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL). Op dit moment zijn 15 BBL-kandidaten voor het bedrijf in de klas die de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch medewerker op MBO-4 niveau gaan volgen. Dat traject gaat 6 februari van start. De kandidaten moeten minimaal 24 uur werken en gaan 1 dag in de week naar school. De drie nemen deel aan dit werkleertraject. www.werkpleinaa.nl.

Foto vlnr: Femke Looijen (Kinderrijk), kandidate Feresteh Jafari en Wethouder Van Ballegooijen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.