Een van de bedrijven die van bedrijventerrein Legmeer naar het nieuwe Bedrijventerrein Amstelveen Zuid (BTAZ) verhuizen, is Martinez Chocolade. Dat past in het beleid van wethouder Floor Gordon, die er dan ook maandag ging kijken op uitnodiging van directeur Martin Stam. Overigens is Martinez de samentrekking van ‘Martin en Zusters’.

Gordon en de gemeenteraad denken Legmeer om te bouwen tot een nieuwe wijk voor wonen en werken, met 2600 woningen. Stam en zijn personeel en familie vierden vast de aanbouw van het nieuwe bedrijfspand aan de Meerlandenweg. Het nieuwe gebouw zal langs de N201 komen te liggen.

Productie en opslag

Op de locatie van BTAZ is naast uitbreiding van de productielijnen ook opslag van chocolade mogelijk. Stam gaf tijdens het bezoek kort en vol trots de geschiedenis van het bedrijf weer dat ooit gestart is door zijn oma. Inmiddels is de derde generatie actief in het familiebedrijf.

Sociale werkplaatsen

Wethouder Floor Gordon (ruimtelijke ordening, economische zaken) zegt dat Martin Stam een rasechte Amstelvener is echt een Amstelveens bedrijf heeft. Zij waardeert het dat hij bovendien maatschappelijk verantwoord onderneemt. “Zijn plan voor nieuwbouw langs de N201 dateert al van enige tijd geleden. We konden vooruitlopend op het definitieve bestemmingsplan alvast een omgevingsvergunning verlenen en behouden zo het bedrijf voor Amstelveen,” zegt ze. Stam vertelde dat de productie van chocolade geautomatiseerd is, maar het vullen van een aantal verpakkingen zoals doosjes niet. Dat werk is grotendeels uitbesteed aan achttien sociale werkplaatsen in heel Nederland, waaruit de verpakte chocola verder wordt gedistribueerd.

Duurzaam

De nieuwe vestiging van Martinez, een duurzaam pand met 10.000 zonnepanelen, kan naar verwachting in 2023 in productie zijn. De zonnepanelen komen zoveel mogelijk uit het zicht vanaf de N201 op het dak. Het bedrijventerrein, aan de noord- en zuidkant van de provinciale weg tussen de Zijdelweg en bedrijventerrein De Loeten, biedt onder meer plek aan bedrijven die willen vertrekken van het oude bedrijventerrein Legmeer.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.