Politieke partijen doen allemaal de gekste in campagnetijd om op te vallen en te proberen potentiële kiezers op hen te laten stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Soms komen ze op een idee dat men eigenlijk van een andere partij zou verwachten. Terwijl GroenLinks bijvoorbeeld de partij is die het te pas en de onpas heeft over fietsen, viert Burgerbelangen Amstelveen (bbA) nu campagne op de fiets.

Een nieuw middel in de verkiezingsstrijd, de fiets met aanhanger met daarop de partijposters. Fractievoorzitter Ruud Kootker en raadslid voor bbA Ewa Petiet reden woensdag zo door Amstelveen. Zij trokken daarmee veel aandacht. Meer dan voor hun verkiezingsprogramma waarschijnlijk, waarin de diverse partijen doorgaans vrijwel hetzelfde beweren.

Reacties

Ruud Kootker: “We kregen veel positieve reacties.” Dat betrof vooral de wijze van reclame maken. “De mensen vonden het wel origineel”, zegt Kootker. Een goede manier om aandacht te trekken is een paar keer om een rotonde heen rijden, vond de partij. ‘s Avonds namen de kandidaat-raadsleden Ferry van Groeningen en Carolien van Vugt de sportieve campagnetour over. Tot en met 16 maart kan men de bbA‘ers al fietsend tegenkomen, waarschuwt de partij.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.