Nadat de gemeente uit angst voor het hacken van Citrix dat systeem buiten gebruik stelde, heeft inmiddels de toegang tot de servers van dat systeem weer hersteld.

Dat gebeurde mede op van het advies van het National Cyber Security Center.  Eerder deze week is de Citrix-server door de gemeente Amstelveen uitgeschakeld. Door Citrix-software kunnen de medewerkers van de gemeente op afstand inloggen op de bedrijfssystemen.

De noodzakelijke veiligheidsmaatregelen zijn genomen om misbruik, dat alom in het nieuws kwam en dat bij diverse instanties het systeem plat legde, te voorkomen en de systemen worden intensief in de gaten gehouden. Medewerkers van de gemeente kunnen nu weer op afstand inloggen op de bedrijfssystemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.