Volgens omwonenden van het Stadsplein gaat daar het overigens genoeglijke Winter Village soms gepaard met enorme herrie. Hoewel deze week het geluidsniveau dat uit de speakers kwam uiterst draagbaar was, liep dat zaterdagavond op tot 83 decibel in de respectieve woonkamers, zo bleek uit metingen van één de bewoners.

Anders dan overdag waren er op dat moment misschien twintig schaatsers op het ijs van het Winterdorp, dat behalve een ijsbaan dit jaar alleen eettenten telt en geen kerstmarkt. Bewoners van de 170 woningen rondom het Stadsplein en de exploitanten van het jaarlijkse evenement konden in voorgaande dagen best genieten van de ijspret en de draaglijke muziek.

“Maar op de zaterdagavond bleek de verhouding weer helemaal zoek”, zegt een van hen. “Er waren maar twintig schaatsers en over hen en de woningen er omheen werd 83 decibel herrie uitgestort, dankzij een ingehuurde volkszanger.” Naar muziek of televisie luisteren in de appartementen leek dus onmogelijk, tenzij men ook daar het volume tot een maximum opvoerde.

De omwonenden voelden zich machteloos, omdat die dit jaar geen telefoonnummer geen telefoonnummer kregen dat zij kunnen bellen als de zaak op het Stadsplein uit de hand loopt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.