Het laatste weekend van mei gaat het Cobra Museum weer open; zeven dagen per week van 10.00 tot 22.00 uur. Het museum garandeert hiermee een veilig bezoek voor alle Kahlo fans en kunstliefhebbers die de tentoonstelling

De tentoonstelling ‘Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution’ wordt van 28 mei tot en met 26 september gehouden; dankzij steun van het Kickstart Cultuurfonds is het Cobra Museum van de eerste dag af langer open.

Wereldniveau

Als de versoepelingen volgens het stappenplan van de overheid verlopen, opent het museum na een lange winter de deuren. De bezoekers worden getrakteerd op de wereldberoemde Gelman Collection of Modern Art die voor het eerst in Nederland te zien is.

Op thematische wijze wordt de bezoeker in deze zomerse tentoonstelling ondergedompeld in Mexicaanse sferen, met werken van Frida Kahlo, Diego Rivera en hun tijdgenoten. Een internationale topcollectie met meer dan 150 werken die de revolutionaire jaren in Mexico doen herleven en symbool staan voor de opkomst van de Mexicaanse modernisten, zegt het Cobra Museum.

Kaartverkoop
De kaartverkoop ging al van start via de website. Bezoekers kunnen online een tijdslot reserveren en een ticket kopen. Gedurende de tentoonstelling geldt een toeslag van € 7,50 op de normale entreeprijs.

2 COMMENTS

    • Jij noemt het nog overtrokken, maar ik noem het bespottelijk hoog. In het stedelijk Amsterdam betaal je €23,— , waar je wel wat langer kan doorbrengen dan een uurtje in het Cobra. Museumbezoek wordt zo wel een aangelegenheid voor de elite, die het zich kan veroorloven, ook al heb je een MJK, dan wordt het voor een gezinnetje wel een dure aangelegenheid. Vooral als je in ogenschouw neemt dat elke Amstelvener sowieso al een €12,— per jaar betaalt aan subsidie voor dit museum.
      Dit vind ik erg jammer want een museumcollectie is van ons allemaal. Grote tentoonstellingen genereren ueberhaupt al meer inkomsten door hogere bezoekersaantallen,maar niet als ze met allerlei idiote toeslagen gaan werken.
      Trouwens die 8 ton dat deze tentoonstelling extra zou opleveren lijkt mij volstrekt belachelijk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.