Ook de non-food kramen op de markt mogen vrijdag weer open. Sinds woensdag is het regime voor markten versoepeld, mits men 1,5 meter afstand houdt.

Ook voor ‘niet-essentiële producten’ dus, ofwel alle andere producten die niet tot eerste levensbehoefte gelden (zoals eten en drinken). Omdat het drukker wordt op de markt vraagt de gemeente bezoekers zich aan de coronamaatregelen te houden.

Diversiteit

Volgens wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) hebben non-food ondernemers lang moeten wachten op de openstelling en kampten de food-kramen met een lagere omzet en minder klandizie. “Omdat er niet de diversiteit in aanbod was, die onze vrijdagmarkt juist zo aantrekkelijk maakt”, zegt zij. “Namens de marktbezoekers en het gemeentebestuur heet ik alle vertrouwde ondernemers van harte welkom terug.”

Regels

Intussen gelden wel regels voor bezoekers van de markt, zoals: zoveel mogelijk alleen komen en ‘bewust’ boodschappen doen, afstand (1,5 meter) bewaren, later terug komen als het druk is bij een kraam, niet gaan praten in de wandelpaden om zoveel mogelijk de doorstroom te bevorderen en er rekening mee houden dat eten en drinken op de markt niet is toegestaan.

“In het belang van uw eigen veiligheid: volg de aanwijzingen van de gastheren en -dames, de aanwezige marktmeesters en de aanwijzingen van de afdeling handhaving strikt op”, zegt de gemeente. “Als het te druk is op de markt kan deze in het uiterste geval tijdelijk even afgesloten worden.”

Aanstaande vrijdag zullen er ongeveer 85 kramen op de markt staan. Tussen de rijen zal er een ruime afstand zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.