Het eerste lot van Vereniging De Zonnebloem Amstelveen nam maandag wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn) in ontvangst, waarmee de Zonnebloemloterij 2021 officieel van start ging.

Met de opbrengst organiseert De Zonnebloem activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking.

Contact

De mensen met een lichamelijke beperking zijn volgens De Zonnebloem is er extra hard getroffen door corona. ‘Zij zijn al beperkt in hun bewegingsvrijheid en ook alle activiteiten die de vrijwilligers van de afdeling Amstelveen normaal gesproken organiseren konden niet doorgaan.’

Om toch in contact te blijven, ondernemen vrijwilligers creatieve acties om de deelnemers aangesloten te houden bij de samenleving. Iedereen die Zonnebloemloten koopt draagt bij aan het geld dat daarvoor nodig is. Woensdag 28 april startten de vrijwilligers met de verkoop van de loten in Amstelveen.

Auto

Door De Zonnebloem houden inwoners contact met elkaar, zei Van Ballegooijen. In de vorm van een boodschap voor iemand doen, even langslopen of bellen. “Zelfs een uitje met de speciale rolstoelvriendelijke Zonnebloem-auto is mogelijk. De Zonnebloem is een belangrijk partner bij het bestrijden van eenzaamheid. Ik ben dan ook blij dat zij zich als eerste partner hebben aangemeld bij de net door de gemeente opgerichte Alliantie tegen Eenzaamheid.”

 Contactloos loten kopen
De lotenverkoop is een belangrijke jaarlijkse bron van inkomsten voor de Zonnebloem om haar activiteiten mee te financieren. Een lot kost twee euro en daarvan gaat € 1,50 naar de Amstelveense afdeling. Ook dit jaar kan weer met het envelopje besteld worden en contactloos met een QR-code betaald worden. Ook online kunnen er loten worden besteld. Dit kan op online via https://www.zonnebloem.nl/zelf-loten-verkopen/p/a00829.

 Prijzenpot
Met een lot heeft men kans op ander meer een vakantie in het Beekse Bergen Safari Resort, een dagje uit bij Tuinen Appeltern, handige keukenapparaten zoals een airfryer en een originele Zonnebloem thermosfles. De trekking vindt plaats op 8 november 2021.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.