In de nieuwe podcastserie ‘Je brein is er dol op!’ behandelen de programmamakers van de Bibliotheek Amstelland actuele onderwerpen, met in elke aflevering een bijzondere gast.

De serie wordt gemaakt Anton Furnée, Meliza de Vries en Hiske Deinema. In de afleveringen worden actuele onderwerpen behandeld met gasten, laat men horen wat de Bibliotheek voor iemand kan betekenen en krijgt men cultuur en literatuur over zich heen.

Gesprek

“Met de podcast gaan we in gesprek met elkaar, onze bezoekers en deskundigen”, zegt Hiske Deinema. “We maken korte podcast series die op specifieke doelgroepen zijn gericht. Door verschillende rubrieken af te wisselen zorgen we naast kennis opdoen, ook voor ontspanning en inspiratie.”

De eerste reeks staat in het teken van voorlezen, kinderboeken en meertaligheid. Aflevering één staat inmiddels online, waarin Anton, Meliza en Hiske collega en (ervarings) deskundige Maarten Spaan alles vragen over het voorlezen aan 8-plussers. Maarten Spaan vertelt waarom voorlezen aan kinderen gedurende de hele basisschool tijd zo belangrijk is en geeft tips om dit te doen.

Bekijk de website van de bibliotheek (www.debibliotheekamstelland.nl) voor meer informatie over de podcast en een overzicht van de afleveringen.

1 REACTIE

  1. De bibliotheek moet meer de wijk in. Basisschoolkinderen kunnen nu niet zo op eigen gelegenheid even naar de bieb gaan, terwijl dat toch een zeer belangrijke doelgroep is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.