Er liggen nu 1402 zonnepanelen op de daken van basisscholen in Amstelveen. Dat melden de schoolbesturen van de koepel voor openbaar onderwijs Amstelwijs en die voor christelijk onderwijs Amstelland. De zonnepanelen op de schooldaken produceren naar verwachting 295.299 Kilowattuur per jaar. Dat is vergelijkbaar met de jaarlijkse energievoorziening voor 90 woningen. De wethouder voor duurzaamheid en onderwijs, respectievelijk Floor Gordon en Frank Berkhout, bezochten basisschool De Bloeiwijzer te vieren dat het er in elk geval duizend waren.

Wethouder Gordon bedankte de aanwezige bestuurders en schooldirecteuren voor hun inzet op het gebied van duurzame energieopwekking. De schoolbesturen kregen financiering uit het gemeentelijke Duurzaamheidsfonds voor de haalbaarheidsonderzoeken. Daarna zorgden ze zelf voor de financiering van de zonnepanelen. “De afdeling vastgoed van de gemeente deed de advisering en bouwbegeleiding”, zegt Gordon.

Wethouder Berkhout zegt er trots op te zijn dat het onderwijs zich zo inzet voor duurzaamheid. “In de lessen besteden scholen er aandacht aan. De scholen hebben panelen in de hal hangen waarop te zien is hoeveel energie de zonnepanelen leveren. Dat is ook goed voor de bewustwording van kinderen,” zegt hij.

Foto-Onderschrift (v.l.n.r): Bestuurder St. Amstelland Verkuijlen-Wolff, bestuurder St. Amstelwijs Cornet en wethouders Gordon en Berkhout bij de zonnepanelen van de Bloeiwijzer.

1 REACTIE

  1. Goede ontwikkeling! Alleen ik zou wel eens willen weten hoeveel harde pegels dat oplevert tov de investering. En is het misschien ook niet handig om een energiescan bij scholen te doen, want ik zie daar toch vaak allerlei tochtdeuren openstaan , in klassen licht branden, terwijl er niemand zit en niet gebruikte computers aanstaan.Het gaat tenslotte niet alleen om wat er aan energie binnenkomt maar ook wat er uitgaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.