Onder het motto ‘Werken en leren’ organiseerde de gemeente dinsdag een banenmarkt op het Werkplein AA in het raadhuid. Er waren 25 werkgevers en er kwamen ruim 100 werkzoekenden op af. Dat is dus ver per werkgever; de gemeente spreekt van een ‘drukbezochte banenmarkt’. Volgens haar bieden werkgevers bieden trajecten in Amstelveen aan, waarin werken en leren gecombineerd wordt.

De bedoeling was meer mensen – door verkorte, arbeidsmarktgerichte trajecten – te laten werken. Wethouder Marijn van Ballegooijen van Werk en Inkomen onderkent het belang voor inwoners een baan te hebben en mee te kunnen doen.  “Door de krapte in de arbeidsmarkt in onder andere de zorg, ICT en onderwijs zijn er ook volop kansen voor mensen die er een tijd uit zijn geweest,” zegt hij.

Werkgevers

Bij de bijeenkomst waren aanwezig de werkgevers Amstelring, Brentano, Bouwmensen, Consolid, ‘t Eigen Wijsje, GGZ inGeest, Grandvision, Herenbos, Installatiewerk, I- Sec, Kinderrijk, Koks op Maat, Kruidvat, Maintec, Munckhof, NH Detachering, Social Talk, VB Security, VMB Security, Werkcentrale, Werkreturn en Young Capital. Het UWV en Leerwerkloket groot Amsterdam waren er ook, om werkzoekenden te informeren over de mogelijkheden van werken en leren.

Tweede

De banenmarkt was het tweede evenement van een bredere campagne om meer inwoners naar werk te begeleiden. De gemeente wil volgend jaar meer bijeenkomsten op het Werkplein AA organiseren om werkzoekende inwoners in contact te brengen met werkgevers in zogenoemde ‘krapteberoepen’ met veel openstaande vacatures. Elke bijeenkomst krijgt weliswaar een ander thema, maar het doel blijft steeds mensen te lokken naar ICT, Zorg, onderwijs en retail.

Overigens kunnen mensen die geïnteresseerd zijn in een (nieuwe) baan of opleiding volgens de gemeente altijd op het Werkplein AA terecht.  www.werkpleinAA.nl.

 

 

 

1 REACTIE

  1. Men zegt wel mensen hier naar toe te willen lokken in krapte- beroepen, maar ik denk wel dat veel mensen door de schaarste op de woningmarkt , misschien hier wel willen komen werken, maar toch niet komen omdat hier voor hun geen ( betaalbare) woningen zijn.
    Hier is dan ook een schone taak weggelegd voor het bedrijfsleven om hier een lobby bij de diverse overheden op te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.