Het gesloten en politiebureau aan Zetterij wordt in februari waarschijnlijk een landelijk opleidingscentrum voor aspirant-agenten. Dat deelde burgemeester Tjapko Poppens woensdag mee in reactie op een motie van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA). Hij doet  zijn best om dat instituut naar Amstelveen te krijgen, maar toonde zich wel voorstander van het in de motie bepleitte veiligheidscentrum. Ook wethouder Herbert Raat van Handhaving juicht een dergelijk centrum toe. Hij wil de Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA) en de aan het gekoppelde ex-politiemensen (om de woninginbraken tegen te gaan) een duidelijker plek in de samenleving geven.

Michel Becker (AVA)

“Dat past in ons beleid”, zei hij. “Of het dit gebouw is of wat anders zien wij dan wel, maar onze veiligheidsambities moeten duidelijk zichtbaar worden in de stad.” De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) stemde tegen, net als Groenlinks en SP. Fractievoorzitter Ruud Kootker van bbA vond dat er eerst maar eens voldoende capaciteit in menskracht bok de politie moet zijn voordat men zich aan gebouwen waagt. Zijn functiegenoot Michel Becker van AVA vraagt in de mede door de complete coalitie (VVD, D66 en PvdA) plus ChristenUnie, CDA en SBA ingediende motie om onderzoek naar een bredere inzet van het gebouw aan Zetterij 6 dan alleen voor opleidingsdoeleinden van District Zuid. Er is wel meer met het gebouw te doen. Hij dacht aan een scenario van huur en verhuur, alsmede aankoop van het pand.

Eén bureau

De politie heeft alleen het bureau aan de Gerard Doulaan gehouden, waarbij werd

Tjapko Poppens. Foto: gemeente Wijk bij Duurstede

aangegeven dat het gesloten gebouw aan Zetterij wel in gebruik zou blijven bij specialistische teams, o.a. tegen inbraak. “Het tegendeel is waar, aangezien het voormalige politiebureau al geruime tijd is gesloten”, constateerde AVA. Partijen die met veiligheid hebben te maken kunnen er worden bijeen gebracht, is de redenering van de partij, die door andere politieke partijen en wethouder Raat worden gedeeld.

Onder meer denkt Becker aan BOA’s, het anti-inbraakteam, de wijkagent die er spreekuur kan houden en aan een loket waar men aangiften kan doen. Ook ziet Becker verhuur aan met veiligheid van doen hebbende bedrijven als een optie.

1 REACTIE

  1. Er rijst bij mij toch een vraagje voor de hr. Poppens tav dat opleidingsinstituut. Kunnen die aspirant-agenten daar ook wonen? Zo niet dan wordt het wel moeilijk in onze gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.