Woningcorporatie Eigen Haard is van plan de sociale huurwoningen aan Lindenlaan 190-332 te vervangen. Er zullen ook extra nieuwe woningen aan worden toegevoegd, vooral voor jongeren, starters en senioren. Die worden als koop-  en huurwoningen aangeboden.  De corporatie zegt de plannen in overleg met bewoners uit te werken. De gemeente vindt het een kansrijk initiatief. Er verdwijnen 72 appartementen en er komen er 225 tot 275 voor terug.

Wethouder Rob Ellermeijer (wonen) was betrokken bij gesprekken van Eigen Haard en de bewonerscommissie Lindenlaan over renovatie of vervangende nieuwbouw van de sociale huurwoningen. De bewoners van de bestaande, uit de vijftiger jaren daterende, flats hebben overigens lang in onzekerheid verkeerd over hun toekomstige woonruimte. Niet duidelijk was of de corporatie nou wilde slopen of renoveren. “We begrijpen dat bewoners graag duidelijkheid willen over wat er met hun woning gaat gebeuren”, zegt wethouder Ellermeijer. “De woningen zijn dringend toe aan renovatie dan wel vernieuwing. Belangrijk dat er snel duidelijkheid komt en de plannen in goed overleg met bewoners verder worden uitgewerkt.”

Vernieuwing wijk

De wijk Keizer Karelpark moet beter en nieuwer worden, vinden B&W. Volgens zijn collega Floor Gordon van Ruimtelijke Ordening past het in het vernieuwde beleid van de gemeente dat 72 woningen mogelijk plaatsmaken voor zo’n 225 tot 275. Dat moet dan volgens haar gebeuren in een mix van sociale huur en middensegment huur- en koopwoningen. “De wijk Keizer Karel Park is ruim opgezet. Wij willen dat het plan aansluit bij het ruimtelijke karakter van de wijk en dat er bijzondere aandacht is voor groen”, zegt ze. “Het plan voorziet daarnaast in een half verdiepte parkeerplaats onder het complex, zodat parkeren zoveel mogelijk uit het zicht is”. Een van de uitgangspunten, gebaseerd op nieuwe regelgeving van de gemeente, is dat koopwoningen minimaal drie jaar door kopers worden bewoond.

Onderhoud

Volgens directeur Bert Halm van Eigen Haard gaat de corporatie de plannen in overleg met de Bewonerscommissie de plannen nader uitwerken. “Wij beseffen dat de bewoners al lang in onzekerheid verkeren over wat er met hun woning gaat gebeuren”, zegt hij. Hij juicht toe dat de gemeente de plannen kansrijk vindt. “Vanzelfsprekend blijven wij ook met deze plannen in het vooruitzicht onze woningen goed onderhouden.”

Op de foto te slopen woningen

 

 

1 REACTIE

  1. Nergens staat genoemd hoe die mix eruit gaat zien. Hoeveel sociaal, tot €950,— en hoeveel koop/ luxe huur? Want vergeet niet in deze flats wonen veel mensen onderaan het loongebouw of zijn afhankelijk van een (kleine) uitkering/pensioen. Waar moeten deze mensen dan naar toe?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.