De genomineerden voor de tijdens het sportgala in januari uit te reiken prijs ‘Talent van het jaar 2019’ zijn bekend.  Een jury, onder voorzitterschap van oud-wethouder Rien Alink, boog zich over de vele aanmeldingen. Er waren er 175 en  daar moest een voorselectie van 35 toptalenten uit komen. Frits Barend: ”Wat er gedaan wordt in Amstelveen met topsport is uniek in Nederland, ga zo door.”

De Rabobank beloont de jonge topsporters in twee categorieën. Voor talenten die de status toptalent bereikt hebben en afgelopen jaar uitzonderlijk goed gepresteerd is er de “Rabobank Talent van het jaar” prijs. Wie een grote belofte voor de toekomst is, komt in aanmerking voor de prijs “Rabobank Junior van het jaar”. De winnaars van de eerstgenoemde prijs krijgen € 500, de nummer 2 en 3 respectievelijk € 350 en € 250. Alleen de winnaars van de Junior van het jaar prijzen krijgen € 250 per persoon.

Bekende winnaars

Eerdere winnaars van de Rabobank talentprijzen zijn Tim Veldt (wielrenner), Kira Toussaint (zwemster), Carel Eiting (voetballer), Anne Buijs (volleybalster) en Lauren Stam (hockeyster). Zij werden tijdens hun middelbare school periode, net als de nieuwe winnaars, begeleid door de talentbegeleiders van AmstelveenSport en zijn inmiddels uitgegroeid tot internationale toppers.

Nominaties

De jury nomineerde de volgende talenten. Rabobank Talent van het jaar prijs 2019 jongens: Thomas Bueters (voetbal en zeilen); Suhayl Nawar (schermen); Cody van As (handbal).

Rabobank Talent van het jaar prijs 2019 meisjes: Nienke van Dok (atletiek); Jenna Telles (karate); Annelotte Maitland (roeien).

Rabobank Junior van het jaar prijs 2019 jongens: Michael Dijkstra (schermen); Djai Denneboom (skiën); Steef van Wijk (musical en dans).

Rabobank Junior van het jaar prijs 2019 meisjes: Nikki de Blok (Turnen); Barbara Galek Olsthoorn (ritmische gymnastiek); Milou van den Berg (kogelstoten).

Wie er uiteindelijk met de titel “Rabobank Talent of Junior van het jaar” vandoor gaat, wordt tijdens het Amstelveens sportgala op vrijdag 24 januari 2020 bekend gemaakt. Het sportgala is overigens alleen op uitnodiging bij te wonen.

Foto (vlnr): Danny Moinat (Rabobank Amstel en Vecht), Frits Barend, Ron Berteling (talentbegeleider), Rien Alink (voorzitter), Berit Gunderson (talentbegeleider), Agnes Brunninkhuis, Peter van Noord, Brian de Wit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.