Er vrijwel zeker een piano op het Stadsplein, waarvan iedereen gebruik kan maken. Bij de behandeling van het nieuwe cultuurbeleid stelde fractievoorzitter Bert de Pijper dat woensdag voor in de raadscommissie Burgers en Samenleving (BS) en het werd eigenlijk door alle partijen omarmd.

De Pijper verwees naar de vele treinstations waarop al een piano is te vinden. “Een

Bert de Pijper

subliem idee”, zei Sandra van Engelen van het CDA. Zo dacht bijvoorbeeld ook raadslid Zwart van de VVD er over. En ook cultuurwethouder Herbert Raat zei het voorstel ‘geweldig’ te vinden. Zo’n piano past ook bij zijn streven, vastgelegd in de zogenoemde Cultuuragenda, kunst en cultuur dichter bij inwoners te brengen en die minder alleen binnen een bepaalde elite te houden. Allemaal onder het motto “De stad als podium”.

Bij Venstra

De Pijper zei graag te zien dat de piano komt onder het afdak bij boekhandel Venstra,

Sandra van Engelen, CDA

waar overigens inpandig ook een piano staat, maar die is uiteraard alleen te gebruiken door bezoekers van de onderneming en tijdens openingstijden van het bedrijf. Verwacht wordt dat de ChristenUnie in de vergadering van de gemeenteraad van december (overigens niet aangekondigd op de gemeentelijke website) met een motie komt. Boven Venstra is de bibliotheek gevestigd en op de tweede verdieping het voorlichtingscentrum ‘Inzicht’ over de grote projecten, zoals A9, Stadsplein en Beneluxbaan.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.