Omdat oktober staat in het teken staat van de Veiligheid hing burgemeester Tjapko Poppens een rookmelder op bij kunstenaar Onno Leegstra en diens vrouw, die een pottenbakkerij aan de Dorpsstraat runt. Leegstra heeft daar ook zijn atelier en woont er.

De burgemeester stapte vrijdag samen met Tijs van Lieshout, sinds 1 oktober Commandant Brandweer Amsterdam-Amstelland, en brandveiligheidsadviseurs het Oude Dorp in. Het gezelschap bracht dus huisbezoek, zoals dat ook door de brandweer gebeurt. Bij zo’n bezoek krijgen inwoners persoonlijk advies en handige tips om de kans op brand in hun woning te verkleinen. Ook worden gratis rookmelders opgehangen. Dat deed Poppens dus in dit geval.

500 meldingen

Jaarlijks krijgt de Brandweer Amsterdam-Amstelland meer dan 500 meldingen van brand in een woning. Vlam in de pan, kortsluiting, klussen in huis, brandstichting en roken in bed zijn nog steeds de belangrijkste oorzaken van woningbrand. Helaas vallen hier nog steeds (te) veel slachtoffers bij. Inwoners kunnen zelf veel doen om de kans op brand in huis te verkleinen of, als er toch brand uitbreekt, de gevolgen te beperken. De brandweer geeft mensen graag advies om hun woning brandveiliger te maken.

Amstelveners kunnen zich aanmelden voor een gratis huisbezoek.  Men kan een afspraak maken door een mail te sturen naar samenbrandveilig@brandweeraa.nl onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Een inwoner kan ook bellen voor een afspraak: (020) 555 6000.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.