Terwijl op het raadhuis de regenboogvlag wapperde, de tentoonstelling With Pride in Ateliers 2005 aan de Van Weerden Poelmanlaan werd geopend door wethouders en men in het viaduct onder de snelweg A9 al een voorproefje kon nemen, moesten ook schoolkinderen vrijdag weten dat het Coming Out Day voor de LHBTI-gemeenschap was.

Om die laatste te laten weten dat nu eenmaal niet iedereen hetero is, werd bijvoorbeeld ’s morgens bij scholengemeenschap Panta Rhei door een aantal leerlingen de regenboogvlag gehesen, vorig jaar gegeven door de wethouders Floor Gordon en Frank Berkhout, en de laatste was nu ’s morgens bij de Karel Eykmanschool om min of meer de dag te vieren van de coming out.

Veilige plek

De regenboogvlag staat symbool voor acceptatie van lesbiënnes, homoseksuelen, biseksuelen, transgender en interseksuele mensen. Want iedereen hoort er bij, zegt de gemeente, die daarbij de nadruk op de LHBTI-minderheid legt. “Met het hijsen van de regenboogvlag laat Panta Rhei zien dat iedereen op school zichzelf moet kunnen zijn”, zegt de school. De schoolleiding benadrukt dat de school een veilige plek wil zijn voor iedereen, ongeacht herkomst, geslacht, seksuele voorkeur of geloof. Maar op coming out day wordt uitsluitend over de seksuele geaardheid gesproken.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.