De belangstelling voor de verkoopexpositie in het Cobra Museum was overweldigend, vertelde de Amstelveense kunstenares Astrid Stoffels. Zij nam er samen met schilderes Jet Naftaniël (beiden op foto onder) het initiatief voor het creatieve evenement ‘En Plein Air’ tijdens de monumentendagen in dit weekend. Het werd georganiseerd door AmstellandKunst in samenwerking met het Cobra Museum.

De kunstwerken waren zaterdag gemaakt in de buitenlucht. Kunstwethouder Herbert Raat stempelde persoonlijk in het Cobracafé de doeken van de deelnemers (aan de achterkant) af (foto onder).

70 kunstenaars

Er kwamen rond de zeventig kunstenaars. Hun werken werden tijdens de tentoonstelling de volgende dag over het algemeen vlot verkocht. De kopers tekenden daartoe een formulier, waarna het werk dus bleef hangen.

De artiesten, herkenbaar aan onder meer een vlaggetje, werkten op een locatie in het Stadshart en het Oude Dorp in beeld. De meeste creaties betroffen tekeningen en schilderijen, maar er waren ook colleges en driedimensionaal werk. Tijdens dit scheppingsproces konden inwoners van Amstelveen (en daarbuiten) de artistieke vorderingen real time volgen door langs te lopen bij de kunstenaars. Zondag werd dus het gemaakte werk geëxposeerd in het Cobra Museum, waar men het ook kon kopen. De prijzen varieerden van €  125 tot € 750.  In het Cobra Museum kon men van 10.00 tot 17.00 uur terecht. De expositie op de begane grond was gratis, net als trouwens die van het verzamelde kunstcollectie van de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.