Omdat er veel vraag naar de collectieve aankoop van zonnepanelen blijkt in Noord, heeft de gemeente nu de actie voor huiseigenaren in heel Amstelveen verlengd tot 31 december. Er waren dit jaar acties in respectievelijk Zuid, Midden en Noord, waarvan de laatste bijna ten einde loopt, maar volgens de gemeente wegens succes wordt geprolongeerd.

Dankzij de actie zijn tot nu toe 600 extra huishoudens in Amstelveen van zonnepanelen voorzien. De in totaal circa 6.000 zonnepanelen zorgen voor een CO₂ besparing van 1.140 ton per jaar, meldt de gemeente. Volgens wethouder = Floor Gordon van Duurzaamheid verlagen zonnepanelen de energierekening, verminderen zij de CO₂-uitstoot en wekken zij eigen energie op. :”Natuurlijk is het een investering”, geeft zij toe. “Maar die verdient men in de regel terug in 5 tot 10 jaar. We zijn verheugd dat we inwoners in de gelegenheid kunnen stellen alsnog mee te doen met deze collectieve actie.”

Volgend jaar

Geïnteresseerde woningeigenaren kunnen zich voor het einde van het jaar nog vrijblijvend inschrijven voor de zonnepanelenactie. Ook volgend jaar zullen er weer verschillende collectieve aanbiedingen worden georganiseerd voor zowel inwoners als bedrijven, omdat de gemeente merkt dat het helpt bij het zetten van energiebesparende stappen. De gemeente organiseert de zonnepanelenactie in samenwerking met het Regionaal Energieloket. Meer informatie over de actie vindt u op www.regionaalenergieloket.nl/amstelveen.

 

1 REACTIE

  1. Men praat alleen over huiseigenaren, die subsidie krijgen voor zonnepanelen, terwijl heel vaak op flats van de sociale woningbouw niets staat. Waarom niet investeringsfondsen ( zoals bij Amstellandcollege) oprichten om dit te realiseren. Men kan dan een paar honderd € inleggen, waarvan de opbrengsten verrekend worden met de eigen stroomrekening . Niet iedereen heeft een huis dat daarvoor geschikt is en ook Jan Punt kan voor €250,— of €500,— meedoen. Zo kan iedereen gebruik maken van die subsidie die tenslotte door iedereen dmv de belastingen opgebracht wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.