Met al eerder aangekondigde sloop van de pastorie van de St. Annakerk aan de Amsterdamseweg begint Rijkswaterstaat (RWS) op 1 maart. De sloop, die naar verwachting tot eind maart duurt, is nodig voor de verbreding van de A9.

Rijkswaterstaat kocht de kerk op 1 februari 2013. Tot vorig jaar werd de pastorie via een “anti-kraak contract” verhuurd en bewoond en de kerk zelf, die blijft staan, huurde de gemeente. Die biedt alweer enige tijd onderdak aan de Naeckte Brouwers.

Slooplijn verplaatst

Volgens RWS wordt het slopen zorgvuldig gedaan om schade aan de Annakerk ter voorkomen. ‘We gebruiken grijpers en een vergruizer (soort knipschaar voor beton) om de pastorie af te breken. Op verzoek van de huidige gebruiker is de slooplijn, de scheiding tussen Annakerk en pastorie en dus de plek vanaf waar gesloopt wordt, aangepast zodat de overgebleven ruimte beter aansluit op de kerk.’

Bruggen

Na de sloop van de pastorie bouwt RWS tijdelijke bruggen over de A9 om de noord zuid verbindingen in stand te houden. Daarna komt de verdiepte ligging van de weg en de overkapping bij het Oude Dorp.

Na de sloop van de pastorie wordt de zijkant van de kerk wind en waterdicht afgewerkt, belooft RWS. Er worden stenen van de pastorie bewaard, die – als de werkzaamheden aan de A9 afgerond zijn – gebruikt kunnen worden om de zijgevel netjes af te werken in dezelfde stijl als de kerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.