Drie evenementen rond boeken komen er aan onder de naam Sprankel. De worden georganiseerd door de in Amstelveen wonende schrijfster (en columniste in de lokale krant) Jacobine van den Hoek en Gertrude Hoogendoorn van de bibliotheek.

Woensdag 10 maart komt daar online Tommie Niessen praten met Loes Wouterson over zijn in hun beider boek ‘Kastanjehove’ opgetekende ervaring in de zorg. Ook ervaringsdeskundige Antoinette Nguyen van Amstelring wordt dan geïnterviewd.

Link

Vooraf aanmelden op https://amstelland.op-shop.nl/228/sprankelend-initiatief-voor-boekenliefhebbers-tommie-niessen-en-loes-wouterson-in-gesprek voor verkrijging link.

Op 25 juni wordt live in openluchttheater Elsrijk aandacht besteed aan de Week van het Spannende Boek. Thrillerauteur Jeroen Windmeijer spreekt daar dan over zijn laatste roman Het Isisgeheim. De avond voor de lezing organiseert de bieb ook een Moordspel aan het Stadsplein.

Op zaterdag 28 augustus is er weer in ANNA, vooruitlopend op het de volgende dag te houden traditionele festival ‘Jazz in het Dorp’ het schrijversfeest met o.a. auteur Alex Boogers (Alleen met de Goden), die spreekt over zijn liefde voor (jazz) muziek, boeken en schrijven.

Boekenfeest

Jacobine van den Hoek heeft nu drie keer het Amstelveens Boekenfeest in de voormalige Annakerk georganiseerd.  De pandemie bracht vorig jaar alles in een ander perspectief. Door samenwerking met Hoogendoorn worden nu onder de naam Sprankel drie evenementen gehouden, op verschillende locaties.

“Met Sprankel willen we een bredere groep lezers aanspreken dan we al doen”, zegt Hoogendoorn. Zij is manager programmering en educatie bij de bibliotheek Amstelland. Volgens haar wetten ouders van schoolgaande kinderen de bieb te vinden als het gaat om leesplezier voor hun kinderen. “Ook lezingen door auteurs of over specifieke thema’s trekken trouwe lezers aan, net als het Poëziecafé dat we samen met Venstra maandelijks organiseren.”

Spannend, sociaal en swingend zijn volgens Van den Hoek de thema’s van Sprankel dit jaar.

Op de foto Gertrude en Jacobine (rechts)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.