Met het oog op de stille periode die nu dreigt te komen, heeft de bibliotheek een compleet ‘zomerprogramma’ ontwikkeld, waarin kinderen die in juli of augustus daar hun boeken komen halen een handige tas krijgen om ze in mee te nemen.

Overigens blijven de vestigingen van Bibliotheek Amstelland en 24/7 online.

E-books

Dus men kan altijd (luister)boeken en e-books afnemen. Op de speciale Zomerpagina van de bieb (www.debibliotheekamstelland.nl/zomer) vindt men alle informatie. “Voor kinderen, maar ook voor volwassenen”, wil de bieb kwijt.

Bakfiets

Daarvan trekken ook programmamakers op een bakfiets de wijken in. Zij zetten daar hun tipi op, lezen voor en geven leuke workshops. Kinderen kunnen hun eigen ansichtkaart maken of een postzegel en een mier of kever onderzoeken, alsmede luisteren naar verhalen over de spin, een kniptor en het vuurvliegje.

In de tas, die kinderen krijgen als zij naar de bieb komen, vinden zij ook een ansichtkaart, een handig A5 boekje vol leestips, spelletjes, een schatkaart en meer. En zij kunnen meedoen met de leesbingo om een prijsje. In augustus worden in Bibliotheek Stadsplein vier biografische speelfilms over de schrijvers Truman Capote, Virginia Woolf, Beatrix Potter en Jack Karouac vertoond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.