Zes scholen deden er aan mee. Speciaal voor hen waren er dinsdag vier enorme vrachtwagens op het Stadsplein. Opdat de leerlingen, na een theorieles bij Platform C, ook de praktijk konden ervaren van de ‘dode hoek’.

De ruim 250 scholieren uit de groepen 7 en 8 klommen een voor een in de cabines van de vrachtwagens om persoonlijk te ervaren wat de dode hoek is, die de chauffeurs niet zien in hun spiegels.

Theorie

Die verkeerslessen zijn uiterst belangrijk, vertelde verkeerswethouder Herbert Raat (foto boven uiterst rechts), die zelf de lessen op het plein bijwoonde. Hij zei blij te zijn met de medewerking van de Vervoerregio Amsterdam. “Als je dit alleen moet doen als gemeente, lukt dat niet zo goed.” Volgens Najet Fenich, regionaal organisator van Veilig Verkeer Nederland (VVN), is het in Amstelveen wel helemaal goed geregeld, doordat de theorie gevolgd kan worden door de praktijk: Voor de deur van Platform C ligt het Stadsplein, waar na de theorie de praktijk volgde.

 VVN

Patrizia Batistuzzi, lokale organisator, komen de meeste deelnemers aan de lessen uit groep 7. Zij had ook bewondering voor de wijze waarop het in Amstelveen is aangepakt. Het dode hoek-onderwijs is overigens in  verband  met corona twee jaar weggeweest, mar nu kwam de ‘Dodehoek Dag’ terug. De organisatie is in handen van de lokale afdeling van VVN, ondersteund door de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.