De eventueel naderende Brexit is ook te merken in Amstelveen. Woensdag waren er tijdens een door burgemeester Tjapko Poppens geleide naturalisatieceremonie in het raadhuis 62 inwoners die Nederlander werden. Onder hen dus veel Britten, die hier al vaak al lang wonen, maar nu dus maar van nationaliteit veranderen.

De burgemeester legde de nieuwe Nederlanders overigens een aantal typisch Nederlandse gewoonten en specialiteiten uit. Nou ja, voor de Brits, die hier al 38 jaar woont, hoefde dat misschien niet meer. Maar voor de anderen wel. De bijeenkomst werd druk bezocht.

Het laatste jaar zijn er veel Britten die met het oog op de Brexit het Nederlanderschap aanvragen. Een aantal van hen woont dus al jaren in Amstelveen. De naturalisatieceremonie is het laatste onderdeel om de Nederlandse nationaliteit te krijgen. Iedereen die Nederlander wil worden moet bij de ceremonie beloven de vrijheden, rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen te respecteren en na te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.