GroenLinks vindt de rotonde in de Keizer Karelweg, ter hoogte van de Fokker- en de Parmenterlaan, te gevaarlijk Raadslid Stieneke Kruijer en burgerraadslid Simon Lutz (foto) vragen aanpassing daarvan.

De rotonde is volgens Lutz ingericht om het ‘grote verkeer’ te laten doorstromen, maar voetgangers en fietsers moeten daar maar wachten.

Voorrang

Hij is overigens een felle verdediger van de fiets en getuigde daar al eerder van. De situatie op de rotonde vindt hij onveilig. Zijn fractie wil dat zowel bij het kruispunt Keizer Karelweg-Fokkerlaan als bij de aansluiting met de Van der Hooplaan zebra- en fietspaden worden aangelegd. Daar moeten fietsers naar haar mening voorrang krijgen boven het zware verkeer.

Zeurpiet

Raadslid Stieneke Kruijer deelt die mening. Zij vindt de verkeerssituatie te gevaarlijk is om op haar beloop te laten en wijst er op dat auto’s en vrachtauto’s die van de A9 komen, door een onduidelijke omleiding op de kruising hun weg moeten vinden. “Een zoekplaatje”, zegt ze. “Ik vind het vervelend als ik als een zeurpiet gezien zou worden, nog veel vervelender is het als er straks een scholier wordt aangereden en wij niets gedaan hebben om de rotonde veiliger te maken. Als ik kinderen zou hebben in de schoolgaande leeftijd, zou ik ze niet op de fiets naar school durven laten gaan wegens die gevaarlijke kruispunten.” Het raadslid constateert dat vlakbij, aan de Van der Leeklaan, de basisschool Het Palet ligt. “Superlink leerlingen dagelijks over de rotonde te sturen.”

Zebrapad

Simon Lutz wil niet beweren dat voetgangers en fietsers helemaal aan hun lot worden overgelaten. “Ter hoogte van de Soerlaan is er inderdaad een zebrapad over de Keizer Karelweg. Maar dat is 100 meter verderop. Voor zover ik de mensen ken, zullen de meesten niet omlopen.” De werkzaamheden in Amstelveen veroorzaken overlast, erkennen beiden. Maar de gemeente wil meer mensen laten fietsen, zeggen de beide GroenLinksers. Daar moet volgens hen dan ook werk van gemaakt worden om de veiligheid en het gemak ervan te verbeteren.

 

1 REACTIE

  1. Het centrum van Amstelveen is een kruispunt voor doorgaand (vracht)verkeer dat steeds intensiever wordt, met alle gevaar, luchtvervuiling en lawaai die daarbij hoort. Daar hebben politiek en bestuur voor gekozen. VVD bedankt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.