Op 67-jarige leeftijd is Tim Lechner donderdag overleden in Roosendaal. Hij was in 2017 medeoprichter van de lokale partij Actief voor Amstelveen en zat van 2018 af voor die partij ook in de gemeenteraad, maar had toen al een zwakke gezondheid die hem noopte terug te treden.

Later werd hij voorzitter van de partij.

Vredig

Eerder was hij raadslid voor de VVD. “Een triest bericht”, zegt fractievoorzitter Michel Becker. Hij was op 30 juli 1956 in Amsterdam geboren en overleed op 22 februari te Roosendaal, waar hij in een verzorgingshuis woonde en volgens zijn familie vredig in zijn slaap is ingeslapen.

Inspirator

“Wij hebben Tim leren kennen als iemand die zich ruimhartig heeft ingezet voor de publieke zaak”, zegt het bestuur. Hij was, naast bestuurslid van een politieke partij, ook als interim hoofdredacteur de lokale zender RTVA verbonden. “Als voorzitter van Actief voor Amstelveen heeft hij zich ingezet voor de publieke zaak”, zegt het bestuur. ‘Wij verliezen met hem niet alleen onze inspirator en erelid van de vereniging, maar ook een warme persoonlijkheid.”

OCA

 Overigens was hij intensief met de plaatselijke politiek bezig, In de jaren voor de oprichting van AVA poogde hij bijvoorbeeld de Ouderencombinatie Amstelveen (OCA) op de rails te zetten, wat hem toch niet lukte wegens onderling geruzie van de leden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.