Burgerraadslid Wil Roode van de SP heeft B&W gevraagd op 25 november de fontein op het Stadsplein oranje te kleuren. Daarop heeft het college kennelijk positief gereageerd. Het heeft de gemeenteraad meegedeeld mee te doen aan de internationale campagne ‘Orange te World’ van de Verenigde Naties, tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Dat was de bedoeling van Roode.

De campagne gaat van start op 25 november. Volgens Wil Roode vindt haar partij het belangrijk dat de gemeente meedoet aan de wereldwijde campagne, omdat uit Europees onderzoek bleek dat 45% van de vrouwen en meisjes met geweld te maken krijgt.

Volgens B&W sluit de internationale campagne naadloos aan bij de diversiteitsagenda die dit jaar in het teken staat van vrouwenemancipatie. Als het weer het toelaat wordt de fontein op het Stadsplein dus oranje uitgelicht.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.