Modehuis BLOK in Uithoorn verzorgt een lezing over de textielcollectie van het Rijksmuseum op dinsdag 19 november (20.15 uur) in samenwerking met Bibliotheek Amstelland. De lezing wordt gegeven bij het Modehuis, Amstelplein 19 in Uithoorn.

Er komen diverse experts aan het woord, zoals Suzan Meijer, hoofd van het restauratieatelier textiel in het Rijksmuseum. Zij vertelt over de collectie van het museum met nadruk op de mode van de jaren ’30 van de vorige eeuw. Deze bijzondere collectie is voor het grootste deel geschonken door mevrouw G.A. Brusse-Urtebise (1903-1997). Kunsthistorica Birthe Weijkamp vertelt over deze dame en haar bijzondere garderobe.

Eigenaren

De derde expert is Mila Ernst, projectleider bij modeplatform Modemuze. Zij verbindt het verhaal van Suzan Meijer over het modebeeld van de jaren ’30 met de rijke historie van het familiebedrijf Modehuis BLOK. Zij interviewt de eigenaren van de winkel.

Voor aanvang en in de pauze kan men in de winkel genieten van de tentoonstelling met schilderijen van Matthijs Röling. Toegangsprijs: €5 voor leden van de bibliotheek en €10 voor niet-leden. Kaarten zijn verkrijgbaar in de winkel van Modehuis BLOK, in de bibliotheek en via de website van de Bibliotheek.

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.