Omdat de gemeente samenwerkt met het Reïntegratiebedrijf Matchez B.V. om mensen uit (of niet in) de bijstand te krijgen, wil de SP via schriftelijke vragen aan B&W wel eens weten welke methode de onderneming daarvoor hanteert. In feite heeft de gemeente aan haar twee opdrachten gegeven: Aanbieden van een baan vóórdat van een uitkering sprake is én het aanbieden van een re-integratietraject.

“Welke methodiek(en) gebruikt Matchez B.V bij het uitvoeren van beide werkwijzen?” luidt een van de vragen van de SP. De fractie wil ook weten hoe dan wel het verschil tussen beide methodieken zichtbaar wordt gemaakt. En of daarbij sprake is van samenwerking tussen gemeente en cliënt. Andere vraag: Hoe worden deze methodieken door de werknemers van de opdrachtnemer op een betrouwbare en consequente wijze uitgevoerd?

Privacy

Met op de achtergrond de privacywetgeving vraagt de SP ook of medische gegevens of psychische beperkingen van cliënten worden doorgegeven aan Matchez B.V. en /of het Werkplein en of die wel conform de AVG zijn.

De SP vraagt ook om de evaluaties van de gehanteerde re-integratie methodiek. En als die er niet zijn, waarom dat dan is.

Met de gemeente is overeengekomen dat opdrachtnemer Matchez B.V. elk jaar een managementrapportage levert met daarin minimaal onderstaande gegevens over onder meer de geleverde diensten, de esignaleerde problemen inzake de Raamovereenkomst en de ontvangen en afgehandelde klachten. De rapportages – en ook die over het Werkplein –  wil de SP graag over de laatste drie jaren zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.