Zoals eerder aangegeven rijden zaterdag 24 augustus van 10.00  tot  17.00  uur twee historische trams voor de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA).

De ritten zijn gratis toegankelijk voor de Amstelveners. De partij zegt een hart te hebben voor het historisch en cultureel erfgoed en inderdaad was dat de start ervan. Zij is in wezen voortgekomen uit actiegroepen. De dichtbij de voormalige Leger des Heils kweekschool wonende Linda Roos, stichter van de partij en jarenlang raadslid, probeerde dat pand te behouden. Dat lukte overigens niet. De gemeente had destijds trouwens weinig ook voor historische panden en monumenten, waarvan onder meet het gehele Oude Dorp al de dupe was geworden, historische gebouwen en kerken waren gesloopt enzovoort.

Halfuur-dienst

De trans rijden zaterdag van de begin– en eindpunten  Bovenkerk en Kalfjeslaan op  het hele en halve uur. Bij tussenliggende haltes, Oude Dorp, Molenweg en Amsterdamseweg stopt  ieder kwartier een tram. De totale (enkele) rit duurt  ca. 25 minuten. Aan boord van de tram kan men met raadsleden en bestuur van bbA praten over onder meer de politieke visie van de partij. Leden ervan hadden er op aangedrongen ook buiten verkiezingstijd eens met de kiezers te praten….

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.