Op de woensdag 21 augustus en 11 september zijn er weer vrijwilligersdagen op de Portugees-Israëlietische begraafplaats Beth Haim aan de Kerkstraat 10 in Ouderkerk, een Rijksmonument uit 1614 met monumentale marmeren zerken. Van de vrijwilligers wordt verwacht dat zij een dag, een ochtend, een middag of een paar uur onder begeleiding te helpen met het onderhoud.

De financiering van het jaarlijks onderhoud van het vier hectare  grote terrein is een punt van zorg voor het David Henriques de Castrofonds, dat de dagen organiseert.

Gereedschap

Dat zorgt ook voor gereedschap en materiaal. Omstreeks 13.00 uur staat er een kosjere lunch klaar in het Vegahuis. Aan degenen die komen wordt wel geadviseerd regenlaarzen of stevige schoenen aan te doen, want het terrein kan hier en daar drassig zijn. Verder wordt op prijs gesteld als de mannen hun hoofd bedekken, bijvoorbeeld met een pet of muts.

Men vraagt zijn of haar komst van te voren aan te kondigen met vermelding van de tijd dat men denkt te komen. Dat kan via info@bethhaim.nl. Vooral voor de lunch is aanmelding handig. Men is welkom van 08.30 uur tot zonsondergang.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.