‘Voeding en mondzorg bij dementie’ is het thema van het Alzheimer Café op donderdag 22 augustus (19.30 tot 21.00 uur) in Zonnehuis ‘De Luwte’ aan het Wimbledonpark 361. Gespreksleider Jos Heeremans praat erover met Lonneke de Bruijne (diëtiste) en Marion Deutekom (casemanager dementie).

Voldoende en gezond eten en drinken is voor iedereen belangrijk. Maar bij mensen met dementie is goede voeding niet vanzelfsprekend, zodat ondervoeding in die groep vaak ondervoeding voorkomt. Dat heeft diverse oorzaken, zoals veranderde smaak, stress, onhandigheid met bestek of het niet herkennen van voedingsmiddelen. Ook tandbederf en tandvleesproblemen kunnen leiden tot ondervoeding.

Gratis

De vraag is hoe men als partner / mantelzorger met het probleem omgaat. Hoe stimuleert men bijvoorbeeld iemand meer te eten of te drinken; wat te doen om iemand te helpen met mondverzorging en hoe begeleid men iemand met dementie naar de tandarts, vooral wanneer de patiënt daar helemaal niet heen wil? Er is uiteraard ruim gelegenheid vragen te stellen en ervaringen te delen.

De zaal is open om 19.00 uur en men hoeft zich niet aan te melden. Toegang is gratis en de koffie staat klaar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.