Van maandag (27 mei) af gaat er een extra tram rijden tussen Binnenhof (Stadshart) en Station Zuid ter ondersteuning van lijn 5. Die kan qua capaciteit het aantal klanten blijkbaar niet aan en lijn 6 wordt in de ochtend- en middagspits ingezet door het GVB.

Dat is dus tussen 7.00 – 09.30 uur en 15.30 – 18.00 uur. Uit metingen bleek nu dat het dan op lijn 5 razend druk is, weet nu ook het vervoersbedrijf, nadat het al een publiek geheim was geworden. Lijn 5 reed in de spits twaalf keer per uur tussen Binnenhof en Van Hallstraat (Westerpark). Op die route wordt dat nu acht keer. De nieuwe tramlijn 6 gaat ook acht keer per uur rijden, maar alleen tussen Station Zuid en Binnenhof. Samen zullen lijn 5 en 6 dus in de spits 16 keer per uur rijden tussen Station Zuid en Amstelveen Binnenhof.

 AV-lijn

Intussen wordt gewerkt aan het ombouwen van de Amstelveenlijn tot een hoogwaardige tramverbinding, zegt het GVB. Tijdens de ombouwfase rijden tijdelijk buslijn 55 en lijn 5. Daar komt nu dus lijn 6 bij in de spitsen, overigens ne n de zomermaanden van 2019. Naar verwachting zijn de werkzaamheden end volgend jaar klaar.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.