Wethouder Herbert Raat van Handhaving heeft deze week gekeken bij de studenten op campus Uilenstede, waar nog voor de zomervakantie een start is gemaakt met het ophangen van rookmelders in de individuele studentenkamers.

De noodzaak daartoe bleek tijdens de ernstige brand die begin februari in een van de eenheden uitbrak. De wethouder sprak met enkele studenten in die rode flat waar dat gebeurde.

Alle kamers

Studentenhuisvester DUWO heeft in april aan de gemeente laten weten vóór het nieuwe collegejaar 2021-2022 rookmelders te zullen ophangen in alle studentenkamers.

Hiermee geeft zij gehoor aan een verzoek van de gemeente. Die wilde dat DUWO met prioriteit rookmelders op zou hangen, vooruitlopend op de wettelijke verplichting per juli 2022. “Wij en de studenten van de Vereniging Bewoners Uilenstede (VBU) hebben ons hier hard voor gemaakt”, zegt de wethouder. “Het is mooi te zien dat er nu een start mee is gemaakt. Als ergens in Amstelveen rookmelders nodig zijn, dan is het op Uilenstede.”

Noodkreet

De wethouder bezocht onder anderen Tim Wagelaar, de student die daags na de brand in zijn flat een noodkreet stuurde aan DUWO voor betere brandveiligheid in alle flatgebouwen. Tenminste 700 studenten hebben deze brief ondertekend. “Na de heftige gebeurtenissen in februari is het voor iedereen een geruststellend idee dat de brandveiligheid nu actief wordt aangepakt”, zegt Wagelaar.

Foto: Raat (rechts) en Wagelaar

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.