Zaterdag (5 juni) mogen culturele instellingen hun deuren weer openen en zijn evenementen en sportwedstrijden weer toegestaan. Maar in bepaalde gevallen is wel een sneltest vereist. Daarvoor is woensdag een sneltestlocatie in de Emergohal geopend.  

Mensen die een evenement, sportwedstrijd of voorstelling willen bijwonen waarvoor die nodig is, kunnen zich gratis laten testen.

Controle

Door de inzet van coronatoegangsbewijzen kan de samenleving eerder of ruimer op verantwoorde wijze open, ook nu het coronavirus nog niet helemaal onder controle is. Daardoor is een bezoek aan het theater, sportwedstrijd of evenement op een eerder moment voor meer mensen mogelijk.

1,5 meter

Met een coronatoegangsbewijs kunnen mensen deelnemen aan evenementen of activiteiten in bijvoorbeeld de sport, cultuur en evenementen. Voor podia geldt: zonder testen mogen de kleinere podia 50 personen per zaal ontvangen en podia met meer dan 1000 zitplaatsen: 250 personen. Met testen geldt het 1,5 meterprotocol voor alle podia.

Voorwaarde bij het testen is dat men dan binnen 40 uur voor een activiteit of evenement heeft laten doen. Maak een afspraak via: https://www.testenvoortoegang.org/ en binnen een uur ontvangt men de uitslag.

Kijk op evenementen om te zien voor welke evenementen u een testbewijs nodig hebt.

Foto: amstelveenweb

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.