Meer dan het clubhuis van de Jeu de Boules vereniging ‘Bulderbaan’ in het Broersepark is het eigenlijk. Onder meer stelt zij baan en clubhuis beschikbaar  tijdens de jaarlijkse herdenking bij het Indië monument. In elk geval moet het die ruimte functie behouden, stelde sportwethouder Herbert Raat donderdag vast.

Maar het op instorten staande clubhuis is nu geen visitekaartje voor Amstelveen, constateerde Raat ook. Hij sprak met bestuursleden van de bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond aangesloten vereniging.

Ouderen

Raadslid Emiel Sjaardema van de fractie van 50Plus hoort niet bij de ongeveer tachtig leden die de vereniging heeft, maar bedrijft wel enthousiast Jeu de Boules. Dat staat bekend als een sport voor ouderen, maar ook jongeren wagen zich er aan, blijkt uit foto’s van wedstrijden. De strijd om subsidie voor het nieuwe clubhuis duurt al jaren. Ooit was het de bedoeling van de gemeente alle opstallen uit het Broersepark te verwijderen, maar die veranderde later van mening, onder meer als gevolg van protesten van burgers tegen het verdwijnen van de volière in het park. Voorzitter van de ‘Bulderbaan’ is ex-raadslid en voormalig burgerraadslid (PvdA) Guido Dennenbroek, die er donderdag om gezondheidsredenen niet bij was. Zo niet de oudste is de ‘Bulderbaan’ wel de bekendste Jeu de Boules-vereniging van Amstelveen.

BOSA

Voor een gemeentelijke subsidie maakt de wethouder zich wel sterk, maar het nieuwe clubhuis moet wel een ruimere betekenis hebben voor Amstelveen, zei de wethouder. Zoals het oude ook al, reageerde Frans Postuma die Dennenbroek verving. Hij bleek goed op de hoogte van de subsidieaanvragen der vereniging die tot nu toe concreet niets opleverden. Daar komt als het aan Raat ligt nu verandering in (“ik doe mijn stinkende best er voor”), maar hij is afhankelijk natuurlijk van de gemeenteraad en bespreekt de zaak ook binnen de ambtelijke organisatie. “Ik zou me niet al teveel zorgen maken”, zei hij tegen Bulderbaan-delegatie.  “Er wordt al heel lang over gepraat en dat kun je niet blijven doen. Intussen is er niets gebeurd.” De club is overigens bereid er ook andere ‘dingen mee doen’ als het nieuwe clubhuis er staat. Dat is overigens niets nieuws bij de Bulderbaan, die ook op een BOSA-subsidie rekent. BOSA staat voor de stimulering van Bouw en Onderhoud van Sportaccommodaties door het Rijk. De regeling wordt per 1 januari in veranderde vorm voortgezet.

Foto: Naast wethouder Raat (rechts) raadslid Sjaardema

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.