Op 86-jarige leeftijd is voormalig ex-raadslid in de fractie van Burgerbelangen Amstelveen (bbA) Jaap Prent woensdag overleden. Hij zou volgende maand 87 zijn geworden, maar was al enige tijd ziek. Jaap Prent was een bbA-prominent van het eerste uur.

Hij was ook 16 jaar burgerlid voor de partij en bleef tot op hoge leeftijd voor bbA wijkvergaderingen verslaan. Hij deed dat politieke werk als vrijwilliger. Voor het vele werk dat hij voor de partij deed werd hij tijdens de viering van het 30- jarig bestaan van bbA op 4 juni van dit jaar benoemd tot lid van verdienste van bbA.

Wijken

Jaap Prent was voor bbA het gezicht naar de wijkcentra toe. Hij bezocht in zijn werkzame periode vele honderden vergaderingen van de wijken. “Daar hoor je pas wat de problemen van de gewone Amstelveners zijn”, zei hij altijd. Onophoudelijk drong hij er bij de bbA – raadsleden op aan, die vergaderingen te bezoeken. “De burgers zijn vooral geïnteresseerd in wat er in hun eigen straat

gebeurt. Als vertegenwoordiger van die burger moet je je dat altijd realiseren”, zei hij vaak. Een van de zaken die Jaap Prent voor elkaar kreeg was het instellen van een servicenummer op de het Raadhuis. De bewoners konden daar altijd terecht voor klachten en voor het melden van afval op straat tot en met kapot straatmeubilair zoals lantaarnpalen, die niet branden etc. aan toe. Daar werd druk gebruik van gemaakt. Nu is dat min of meer vervangen voor het online platform Fixi.

Modelschepen

Van meer af aan was hij ook betrokken bij het Sociaal Steunpunt, kantoor houdend in De Bolder. Jaap Prent had nog een bijzondere hobby. Hij maakte graag modelschepen, in totaal 53. Tot zijn vingers zo stijf werden dat hij dit werk niet mee kon doen. De uitvaartplechtigheid van Jaap Prent is woensdag 11 oktober om 15.00 uur in het Uitvaartcentrum Bouwens in De Kwakel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.